/ ThinkStock/Getty Images
Огънят е потушен
38-годишен мъж е задържан за пожара в Сливенско, съобщиха от полицията.

Локализираха пожара в Сливенско, включи се и хеликоптер Ми-17 (ВИДЕО)

Сигналът за възникнал пожар землището на село Селиминово бил получен около 13:00 часа на 29 август. По първоначални данни огънят, е обхванал обща площ от 545 дка тревисти пощи и иглолистна гора.

В резултат на предприети гасачески действия, не е допуснато пожарът да достигне до населените места в близост. В борбата с огъня са участвали 38 служители с автомобили и техника на пожарната в Сливен, верижна машина и военнослужещи, над 20 служители на ДГС, РДГ и общинското горско предприятие, както и над 60 доброволци от селата Селиминово, Голямо Чочовени, Гавраилово, Бинкос и Струпец.

Военни помагат в гасенето на голям горски пожар в Сливенско (СНИМКИ)

В потушаване на пожара е включен хеликоптер, осигурен от Министерство на отбраната. Криминалисти на Районно управление-Сливен започнали незабавни действия и в резултат на разследване, на 30 август бил задържан 38-годишен мъж от село Ковачите, пастир.

Установено е, че мъжът по непредпазливост е оставил незагасена цигара, вследствие на което е възникнал пожара. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.