/ ThinkStock/Getty Images

Задържан е и бащата на детето, чиято майка е снимала клип как го бие, съобщи NOVA. Снощи жената и момиченцето бяха отведени за разпит от полицията и социалните служби в Перник. Майката е признала за насилието, а детето е настанено при приемно семейство.

Клипът, разпространен от майката, взриви социалните мрежи. На видеото се вижда как тя бие 3-годишната си дъщеря, а детето се моли да спре.
Майка от Перник пусна клип как бие и тормози малкото си дете

Оказва се, че майката е изключително религиозна. До входната врата на дома им в Перник тя е разлепила молитви и 10-те божи заповеди. Според съседи жената е част от секта.

Разследващите ще проверяват дали тя е психически здрава.

„Нейното кратко обяснение е, че по този начин искала да накаже бащата на детето, който не им обръщал достатъчно внимание”, каза началникът на отдел „Закрила на детето” в Перник.

Какво е обяснението на майката, удряла тригодишната си дъщеря? (ВИДЕО)

„Има съмнение за психичното състояние на майката, което налага извършването на експертиза. Обяснението на бащата е, че него го е било страх да не му отнемат детето”, каза Албена Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура в Перник.

Пред социалните майката е казала, че съжалява. Тя и бащата са задържани за 24 часа, но наблюдаващият прокурор ще постанови задържане за 72 часа.

NOVA