Задържаха двама тийнейджъри за жестоко убийство в Михайлово
Задържаха двама тийнейджъри за жестоко убийство в Михайлово / DarikNews.bg

16-годишни младежи са обвинени в извършване на жестоко убийство на 40-годишната Красимира Градинарска от село Михайлово, изчезнала мистериозно на 19 януари на път за работа. Трупът на жената бе открит на 13 февруари по обяд от 73-годишна жена от същото село, която съобщила, че в селскостопанска постройка в необитаем дом, е намерила трупа на изчезналата жена.

При извършения оглед е установено, че се касае за убийство. След разследване криминалисти са установили извършителите на престъплението - две 16-годишни момчета от село Михайлово.

Момчетата убили жената, за да прикрият кражба на 2 златни ланчета, три златни пръстена, две златни обици, златна гривна, мобилен телефон. При обиск в дома на едно от задържаните момчета са намерени част от бижутата - 3 пръстена на жертвата, както и ключовете й. В постройка в двора на къщата е намерен и мобилният телефон, ползван от Градинарска. 

40-годишната жена изчезна на път за работа малко преди 14 часа на 19 януари. Сигнал до полицията подал мъжът й, който заявил, че тя е излязла от къщата си в селото и се отправила към магазина, в който работи като продавач. След това следите й се губят.