Задържаха двама мъже, склонявали жени да проституират
Задържаха двама мъже, склонявали жени да проституират / netinfo

Двама мъже на 25 и 33 години от София, които склонявали млади жени да проституират, задържаха служители на РПУ – Сандански. Мъжете са задържани по време на проверка, направена след подаден сигнал за проституиращи жени на главен път Е-79, близо до отбивката за село Стара Кресна.

Извършената проверка от полицейски служители установила, че на мястото "работят" 21-годишна жена от Луковит и 24-годишна жена от село Лехчево, община Бойчиновци.

В хода на проверката в близост до двете жени е бил спрян лек автомобил със софийска регистрация, в който седели две лица от мъжки пол.

При появата на полицаите, автомобилът на мъжете се отдалечил от разклона в посока към село Стара Кресна, но след като забелязали, че полицейската кола тръгва след тях, двамата мъже обърнали автомобила и се върнали.

При проведения разговор двамата мъже съобщили, че живеят на семейни начала с двете проституиращи жени, а са дошли в района на Кресненското дефиле, за да ги охраняват.

По късно през деня всички лица са разпитани пред съдия в Районен съд - Сандански, а мъжете са задържани с постановление на Районната прокуратура за 72 часа.

Работата по случая продължава в РПУ – Сандански, където е образувано досъдебно производство.