Говорителят на главния прокурор и ръководител на спецзвеното Антикорупция Румяна Арнаудова
Говорителят на главния прокурор и ръководител на спецзвеното Антикорупция Румяна Арнаудова / БГНЕС, архив
Двама служители на териториална дирекция на Националната агенция по приходите в София от т. нар. оперативен контрол са задържани с подкуп. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Фокус.
 
 Арестуваха полицай за подкуп

„Във вчерашния ден под ръководството на Софийска градска прокуратура разследващи полицаи от ГД „Национална полиция“ са извършили процесуално-следствени действия по повод сигнал от собственик на автосервиз в София, че му се иска подкуп от инспектори от НАП, за да не му съставят акт за установяване на административно нарушение. Поискали са първоначално 7000 лв. и са получили във вчерашния ден 2000 лв. Собственикът на автосервиза е подал сигнал в Софийска градска прокуратура и ГД „Национална полиция“ за това, че му се иска подкуп“, заяви Арнаудова.  

Тя уточни, че веднага са били поискани специални разузнавателни средства. По думите ѝ парите са били предварително белязани от органите на разследването и същите са открити у едно от двете претърсвани лица. „По разпореждане на Софийска градска прокуратура е запечатано служебното им помещение, което се намира на ул. „Аксаков“ 1.
 
През октомври: задържаха цяла смяна митничари, петима обвинени в корупция

Предстои Софийската градска прокуратура да поиска разрешение от Софийския градски съд за претърсване и на служебното помещение. Двамата данъчни ще бъдат задържани за 72 часа от Софийска градска прокуратура и в понеделник ще се поиска постоянният им арест в Софийския градски съд“, каза още Румяна Арнаудова.