арест
арест / ThinkStock/Getty Images
Полицай от Хасково е бил арестуван снощи при акция на „Вътрешна сигурност“ към МВР-София, научи Дарик. Униформените са нахлули първо в двора на КАТ, а след това и в дома му около 19 ч., разказаха запознати. На място е бил и прокурор.

Според наши източници става дума за Стефан Кръстев, който е на канала в КАТ. Преди години полицаят също попадна в полезрението на службите, но бе възстановен на работа. Това стана през 2008 г. Тогава Кръстев, заедно с Недялко Колев и Румен Георгиев бяха уличени в престъпление по служба, съобщиха към онзи момент от полицията. Срещу тримата бе образувано дисциплинарно производство. Впоследствие в съда обаче обвинения паднаха и те бяха възстановени на работа. 

Според наши източници акцията снощи е била насочена срещу вземане на рушвети. Неофициално се говори, че при операцията снощи е била намерена малка сума пари в него. 

В 11.30 ч от прокуратурата съобщиха, че става дума за взет подкуп в размер на 50 евро. От държавното обвинение информират, че при акцията има още един задържан. Към момента и двамата са задържани за 24 часа. 

P.S След публикуване на материала в радиото дойде Румен Георгиев, който представи документи от Военна прокуратура, в които се казва, че няма извършено престъпление или нарушения. Той представи и документи от Върховния административен съд, от които става ясно, че заповедта на полицията за уволнение е неправилна.