За силата, когато загубиш най-скъпото: Семейството на Мими дарява парите за други в нужда

/ iStock/Getty Images
Близки и приятели се събраха в столичния храм "Света Параскева", за да изпратят 6-годишната Мими, която преди няколко дни загуби битката с рака. Те уважиха призива на родителите на момиченцето да почетат паметта й с шарени дрехи и без детски играчки. Малката Мими почина от левкемия, а семейството й до последно събираше средства за лечение в Германия. В събота майката на детето Надя Иванова обяви, че натрупаните в дарителската сметка пари на обща стойност от близо 100 хиляди евро ще бъдат дарени за спасяването на други 9 живота. Сред тях е 14-годишният Теодор от Кюстендил, който през май е диагностициран с остеосаркома на бедрената кост. Утре момчето заминава на лечение в германския град Хайделберг.

6-годишната Мими изгуби битката с рака
 
10 хиляди евро от сметката на слънчо Мими вече са в сметката на седмокласника Теди, който се бори с агресивна форма на рак на бедрената кост. От началото на май, когато е поставена диагнозата, до момента на момчето са проведени два курса на химиотерапия у нас. Утре Теди заминава за Германия, заедно със своята майка Светла.
 
„Там ще се извършат наново изследванията и с последваща оперативна намеса - отстраняването на туморната формация, която е на бедрената кост“, каза майката.
 
Офертата за лечението на Теди в клиниката в Хайделберг е на стойност от 330 000 евро, но подлежи на промяна, в зависимост от броя на химиотерапиите, които ще бъдат необходими.
 
До момента семейството на момчето е събрало около 65 хиляди евро, включително постъпилите днес средства от сметката на Мими. Майката на Теди вярва, че синът ѝ ще се пребори с тежкото заболяване:
 
„Теди е въоръжен със страшно много търпение. Той много мъжки понася нещата, той е много чувствително дете. Аз му казвам, че ще се преборим с всичко! Ще се преборим!“
 
Останалите средства семейството на Мими дарява на Йоана от Петрич, която се бори със Сарком на Юинг; на Реян, който има нужда от трансплантация на костен мозък; на 2-годишния Доми, който е със синдром на Даун и също е диагностициран с левкемия; на 34-годишния Стоян, който е парализиран след инсулт; на малката Сияна; на 9-годишната Мони, която има шанс да проходи въпреки диагнозата церебрална парализа; на 39-годишната Ваня Желева, която има нужда от трансплантация на бъбрек и на 3-годишния Ици, който има тумор в мозъка.
 
 

Добро съботно утро, добротворци! Мама Надя проучила други каузи, и разбрала, че има СПЕШНИ, помоли да наредим парите от...

Публикувахте от Заедно за слънчо Мими в Събота, 22 юни 2019 г.