/ ОД на МВР-Пазарджик
За по-малко от денонощие полицаи, лесничеи, ловци и доброволци-планинари откриха мъж, загубил се в труднодостъпна планинска местност, съобщиха от полицията.

ОД на МВР-Пазарджик

Всичко започнало на 21 април, когато в късния следобед полицаи от участъка в Брацигово и Районно управление-Пещера получили сигнал от 64-годишен жител на Брацигово.

Спасиха мъж със счупен крак, паднал от водопад в Беласица (СНИМКИ)

Мъжът съобщил, че заедно със свой познат - мъж на 53 г. от Габрово, тръгнали да търсят изгубен в гората кон
. След като бродили известно време двамата се разделили в гората, намираща се в землището на село Жребичко.

Издирват изчезнал човек в района на Беклемето в Стара Планина

Няколко часа по-късно мъжът от Брацигово се прибрал, но от неговия познат нямало и следа. Тогава той решил да сигнализира за случилото се в Районното управление в Пещера.

ОД на МВР-Пазарджик

Полицаите претърсили района, но с наближаването на нощта шансовете да го намерят станали минимални, за това решили да продължат сутринта. Днес екип от 15 човека - полицаи от Брацигово и Пещера, горски работници, ловци и доброволци сформирали екип и предприели по-мащабно издирване.

ОД на МВР-Пазарджик

Обхваната била територия характеризираща се с труднодостъпни скални урви, стръмни и много опасни склонове на близкия язовир „Кричим“, гъста растителност, както и наличието на хищни диви животни. За голяма радост усилията им се увенчали с успех.

ОД на МВР-Пазарджик

В следобедните часове, в местността „Раздол“ мъжете открилия загубилия се мъж в добро общо състояние. Той е транспортиран в Пещера, където е прегледан от лекар.