Взимаме пример от други страни относно закона за движение по пътищата
Взимаме пример от други страни относно закона за движение по пътищата / DarikNews

МВР обсъжда неотложните промени в Закона за движение по пътищата, каза в Пазарджик министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той посочи, че за пример се ползват законите на Франция, Холандия, Белгия. Една от промените предвижда при превишена скорост със 70 км над допустимото да се изземва автомобилът.

Министър Цветанов получи сигнал за злоупотреби в пазарджишката психиатрична болница от уволнената преди ден главна счетоводителка на здравното заведение. Димитрина Диамандиева подаде лично сигнала до вътрешния министър, в който подробно са описани злоупотреби с фактури, издавани за ремонти и консумативи. По думите й още в началото на октомври сигналът за злоупотребите на директора на болницата д-р Дора Атанасова е изпратен до здравното министерство, но досега няма развитие по казуса.

Главната счетоводителка е освободена от поста си, заради промяна на длъжностната характеристика в частта образователен ценз. Министър Цветанов ще разпореди незабавна проверка по случая на директора на пазарджишката полиция главен инспектор Стоян Стоянов.

Лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов откри днес в Пазарджик Третата академия на Младежи ГЕРБ.

Други новини от Пловдив