/ БГНЕС
Възраждане“ категорично настоява законът да се спазва и никаква ЛГБТИ+ пропаганда да не бъде допускана в българското училище. Това се посочва в официална позиция, публикувана във Facebook профила на партията.

Преподаватели скочиха срещу закона за ЛГБТ, „Възраждане“ пусна списък с имената им

Ден по-рано „Възраждане-Варна“ пусна списък с имената на учители и преподаватели, които са се подписали против поправките в закона за образованието, които забраняват ЛГБТИ+ пропагандата в училище. Това доведе до остри реакции от страна на някои партии.

ПП внася проект за промяна на спорната „дефиниция” в Закона за предучилищното и училищното образование

От „Продължаваме промяната“ заявиха, че още другата седмица ще внесат проект за промяна на спорната „дефиниция“ в закона за предучилищното и училищното образование.

„Приетите поправки в закона за предучилищното и училищното образование се „борят“ с несъществуващ проблем. Не просто, те насаждат огромен нов. Убедени сме, че не е работа на държавата да влиза в домовете на хората и да контролира личния им живот и поведение. Не може и държавата да определя кое е традиционно, и кое не – повече от 50% от българите живеят в семейни съюзи без брак, и отглеждат спокойно децата си. Те ли ще са следващите в списъци за хора, които имат “нетрадиционно съжителство”?", отбелязва от там.

От своя страна вносителите на промените от „Възраждане“ подчертаха, че независимо от атаките на медии, НПО и политици, те няма да допусне ЛГБТИ+ пропаганда в българското училище.

Училището освен образователна има и възпитателна функция. Учителят е основна и важна част в образователната система, защото той ежедневно моделира умовете на българските деца, с които има ежедневни срещи. Целодневната форма на образование прави този контакт между детето и учителя дълготраен. Учителите, които явно подкрепят ЛГБТИ+ пропагандата или се противопоставят на закон, който забранява пропагандата сред децата на нетрадиционна сексуална ориентация, застават срещу закона. Законът е за всички и „Възраждане“ настоява той да се спазва от всеки един български гражданин, независимо от неговия пост или обществена позиция“, посочват още от партията.



НС забрани пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация сред деца

Припомняме, че забрана за пропаганда, популяризиране или подстрекаване по какъвто и да е начин – пряко или косвено, в системата на образованието на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната, бе приета от парламента на 7 август.

Това се случи с гласувани на две четения в едно заседание промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от парламентарната група на партия "Възраждане".

"Нетрадиционна сексуална ориентация" са различни от общоприетите и заложените в българската правна традиция схващания за емоционално, романтично, сексуално, чувствено привличане на лица от противоположни полове", записа Народното събрание. Текста подкрепиха 135-ма депутати, против бяха 57, а осем се въздържаха.

След решението на парламента граждани се събираха на протести пред сградата на Народното събрание в столицата.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня