/ БГНЕС
„Възраждане” с позиция след поканата на ГЕРБ-СДС за консултации с парламентарно представените партии. От партията се категорични, че единственото правителство, което ще подкрепят, е с техен мандат.

ГЕРБ - СДС покани партиите за преговори, кога стартират разговорите за кабинет


„В случай, че получим мандат, при неуспешен първи и втори такъв, ще отправим покани към всички парламентарни сили, без ДПС, за разговори при подчертаване на петте задължителни условия за формиране на кабинет. Те са провеждане на референдум за запазване на българския лев, провеждане на референдум за излизане от НАТО, премахване на санкциите срещу Руската Федерация и финансови компенсации за потърпевшите от тях български предприемачи, прекратяване на изпращането на военна помощ за Украйна и недопускане на въвличането на България във военния конфликт чрез изпращане на български военен контингент,  свикване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членството на България в Европейския съюз, които към момента не са изгодни”, заявяват от партията.

Оттам допълват, че няма да разговарят с ДПС по тези приоритети. От партията са на мнение, че попадането на ДПС на  второ място на последните избори е огромна заплаха за националната сигурност на страната ни.  

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA