/ iStock/Getty Images
До полунощ валежите ще спрат и в оставащата част от нощта ще преобладава ясно и тихо време. Утре отново ще бъде предимно слънчево, след обяд - и горещо.

В следобедните часове ще се развива купеста, над планинските и северните райони - и купесто-дъждовна облачност, и на места там ще превали и прегърми. Възможни са локални интензивни валежи и градушки. Вятърът ще е слаб, от север. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса.

Над Черноморието ще е слънчево, след обяд - с временни увеличения на облачността. На отделни места по северното крайбрежие краткотрайно ще превали. Ще духа слаб северен вятър. Максимални температури: между 30 и 32 градуса. Температурата на морската вода е 24-27 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

iStock/Getty Images

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места ще превали и прегърми, като в отделни райони са възможни и мощни гръмотевични бури. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 23 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

На прага на лятото: Горещи дни с много слънце и гръмотевични бури

През почивните дни ще бъде предимно слънчево, с максимални температури над 30 градуса, в отделни райони в Горнотракийската низина и източната част на Дунавската равнина - и над 35 градуса.

iStock/Getty Images

В събота краткотрайни валежи ще има само на изолирани места, главно в планините.

Перфектна фигура за лятото: Как да я постигнем (СНИМКИ)

В неделя по-късно през деня, когато от северозапад се очаква да започне понижение на температурите, краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, ще има на места в северозападната част от страната. През нощта срещу понеделник явления ще има и в Централна България.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА