Вотът на недоверие - заради политическия чадър на премиера
Вотът на недоверие - заради политическия чадър на премиера / netinfo
Днес има политически чадър върху чиновници от страна на министър-председателя и министри, затова трябва да има вот на недоверие. Това заяви в „Денят” на Дарик заместник-председателят на Парламентарната група на ДСБ Веселин Методиев.

За такава политика най-голямата отговорност е на самия министър-председател, категоричен бе Методиев и допълни: „Когато съвпадат дейности на конкретни сектори, негово е задължение е да съгласува позициите, да отстранява нередности, да сменя министри, да държи ръката си на пулса на ситуацията”.

В отговор на изявлението на премиера, че не отива точно от ДСБ да идва инициативата за вот на недоверие с мотив корупция, при положение че управлението на Иван Костов е било по-корумпирано, Веселин Методиев заяви: „Станишев започна да се оправдава с миналото, да прави аналогии, да сипе клевети”.

Пред Дарик заместник-председателят на ДСБ каза още: „Ако за управляващите формулата е 8–5–3, те се консолидират на тази база и си раздават някакви дейности помежду си, с които извършват корупционни практики. Всички трудности в тази коалиция се състоят в преразпределението на властови ресурси. В Хисар стана ясно, че Доган държи спокойно не само мандата на това управление, но и фактическото му командване, защото той преразпределя всички въпроси вътре в коалицията; Сакскобургготски пази своите имоти и в тази позиция той не може да свърши никаква работа, а Станишев е заложник на Доган. От тази гледна точка те са единни и това единство не може да се разпадне, защото това е техният интерес – в крайна сметка тяхната корумпираност”.

На въпрос каква подкрепа очакват за вота на недоверие, Методиев заяви: „Доста упорито се говори, че и други колеги освен тези от опозицията ще гласуват против”. По думите му има хора, които и със своето отсъствие също ще демонстрират отношението си към вота.

Опозицията в парламента внесе вот на недоверие към правителството заради неговата корумпираност. Под мотивите стоят подписите на 79 депутати от опозиционните парламентарни групи и на шестима независими. Това е четвъртият поред вот на недоверие към кабинета Станишев. Предишните три вота бяха провокирани от проблемите с наводненията, здравеопазването и образованието у нас.

Цялото интервю на Теодора Симова с Веселин Методиев четете в Рубриката ИНТЕРВЮ