/ МВнР
Тази пощенска карта символизира партньорството, близостта и приятелството между нашите две държави, каза зам.-външният министър Георг Георгиев
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев валидира юбилейна пощенска карта по повод три кръгли годишнини в отношенията между България и Япония – 110 годишнината от началото на първите контакти между двете страни, 80-годишнината от установяването на дипломатическите отношения и 60-годишнината от тяхното възстановяване.

Япония ще стимулира икономиката със 120 млрд. долара
 
В церемонията по валидирането, която се състоя в Министерството но външните работи, участваха още заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Андреана Атанасова и извънредният и пълномощен посланик на Япония в България Масато Ватанабе.

Георг Георгиев
МВнР

,,Радвам се, че тази година имаме възможността да  завършим един приятен цикъл, посветен на  дипломатическите ни отношения с Япония – заяви Георг Георгиев. - Тази пощенска карта символизира партньорството, близостта и приятелството между нашите две държави.“

Георг Георгиев
МВнР

Заместник-министърът отбеляза, че пощенската карта изобразява съчетанието на два много красиви, вплетени в културата, традицията и историята ни елемента - българската ,,Канатица‘‘ и слънчевия японски диск.

Георг Георгиев
МВнР

Заместник-министър Атанасова отбеляза значението на трите юбилея и подчерта, че независимо че са разделени в териториално отношение, българските и японските народи са дълбоко свързани в културен и исторически аспект.

Япония купува остров, на който да тренират американски военни летци
 
Посланик Ватанабе се обърна на български език към присъстващите, като изрази задоволство по повод валидирането на юбилейната пощенска карта и увери, че развитието на приятелския обмен между нашите две страни ще продължи.