/ Thinkstock/Getty Images
Прогноза за времето на 14 април, събота
През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и почти тихо. По Черноморието остава мъгливо, а до полунощ на отделни места в планинските райони на Западна България все още ще има краткотрайни превалявания. Минималните температури ще са предимно между 8 и 13 градуса.
 
Пролетта ни радва с температури до 28 градуса (ВИДЕО)

В събота отново ще бъде предимно слънчево и топло. В следобедните часове над планините и планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.
 
Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко над средното за април. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от изток. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса, по морския бряг през деня ще остане мъгливо и значително по-хладно.
 
13 приказно красиви места, които да посетите тази пролет (СНИМКИ)

В планините ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста, на места и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър; по време на гръмотевична дейност ще се усилва и променя посоката си. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18 градуса, на 2000 м - около 11 градуса.
 

Thinkstock/Getty Images


Над Черноморието остава мъгливо и хладно. Ще духа слаб до умерен източен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са между 8 и 12 градуса, температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В неделя вероятността за валежи е по-малка. Вятърът ще бъде югоизточен, слаб до умерен.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg