/ БГНЕС, архив
инж. Николай Пиронков - гл.експерт в дирекция Опазване на горите в ИАГ
94456
инж. Николай Пиронков - гл.експерт в дирекция Опазване на горите в ИАГ
  • инж. Николай Пиронков - гл.експерт в дирекция Опазване на горите в ИАГ
На територията на област Хасково само за последния час от деня са възникнали нови 4 огнища на пожари, съобщи областната администрация в 14.30 ч.
 
Локално запалване е регистрирано в село Младиново, община Свиленград, където е изгоряла плевня в частен двор и сухи треви в околността на имота. Пожарът е бил загасен навреме и няма опасност за разпространението му.
 
Екстремна опасност от пожари в Хасковско

Също на малка територия се е развил и пожар в сухи треви и храсти до село Орешец, община Харманли. Стихията е била овладяна, няма опасност за населеното място.
Засега не може да се оцени площта на пожара, който е избухал между селата Княжево и Срем в община Тополовград. Натам са насочени четири екипа огнеборци, уточняват от администрацията. Има обаче съмнения, че този инцидент е умишлен, тъй като огънят е тръгнал едновременно от три различни места.
 
Горят площи - пасища и широколистна гора и в землището на село Черничино, община Ивайловград.
 
И 34-ма военни от Хасково гасят пожара между Маточина и Присадец

В същото време продължават усилията по овладяването на големия пожар до свиленградското село Маточина, който гори от обяд вчера. Ситуацията там се усложнява от силен вятър и високи температури, като за нея е информиран областният управител Станислав Дечев, а на място е директорът на РДПБЗН-Хасково комисар Николай Вълчев.
 

БГНЕС, архив


Според говорителя на областната управа Нели Вълканова възможно е в близките часове заради усложнената обстановка да бъде свикан Областен кризисен щаб.