Убиха шефа на Националната спортна база Петър Божилов по време на лов
Убиха шефа на Националната спортна база Петър Божилов по време на лов / 24chasa.bg

Двама мъже се простреляха взаимно по време на лов в Плана планина, край София. Единият е Петър Божилов - изпълнителен директор на дружеството Национална спортна база, съобщиха за Дарик от СДВР. Другият убит ловец е на 71 година, неговата самоличност все още не е установена.

Според разследващи между мъжете възникнал скандал, след което те извадили оръжията си и стреляли един срещу друг.

Сигналът за стрелбата е получен в МВР около 16.30 часа. По случая няма задържани. Огледът на полицията продължава на мястото на инцидента.

"Действително нашият колега Божилов е ловец, но не знаем за случилото се", заявиха от спортното министерство, цитирани от „24 часа".

Наскоро шефът на Изпълнителната агенция по горите издаде заповед, с която се определя график за ловуването в дните от 22 до 26 декември 2012 г. и обяви, че във връзка с безопасността при провеждане на ловните излети и предотвратяването на инциденти строго ще се следи за спазване разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча и Правилника за прилагане на Закона.

Петър Божилов е шеф на Националната спортна база от ноември 2009 г. По негово време бяха довършени "Арена Армеец" и "Спортпалас".

Преди време Божилов е бил национален състезател по гребане. След края на кариерата си като спортист стопанисва 40 дка от пазара Илиенци и се говори, че е работил за известния подземен бос Методи Методиев-Илиянски. Известно време се е подвизавал във фалиралата Банка за земеделски кредит. Със застреляния през 1995 г. Пламен Михайлов-Кимбата са били съотборници в една лодка като състезатели на ЦСКА. Дори стават шампиони през август 1995 г.