Убиецът на 41-годишния иракчанин остава в ареста
Убиецът на 41-годишния иракчанин остава в ареста / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Софийският градски съд остави в ареста 28-годишния Филип Димитров, обвинен за убийството на 41-годишния иракчанин Али Тахер, извършено на 11 септември в столицата. Ден след убийството Димитров сам се предаде на жандармерист близо до президентството.

В дома на Филип Димитров разследващите са намерили касови бележки за покупката на лъка и стрелите, с които бе извършено престъплението. Намерени са и дрехите, с които е бил в деня на убийството. При обиска са намерени ръкавица и още две стрели, подобни на тази, с която той е стрелял.

Според прокуратурата Филип Димитров може да извърши друго престъпление или да се укрие, ако е на свобода. Спрямо него има неприключило досъдебно производство за притежание на наркотици.

Психиатри и психолози твърдят, че Филип Димитров е обществено опасен.

Очаква се до дни защитникът му да внесе искане за неговото освидетелстване. Самият Димитров поискал от адвоката си да не оспорва искането на прокуратурата и да остане в ареста.

Според адвоката на обвиняемия Филип Димитров е преживял лична трагедия в Либия и това е една от причините да извърши престъплението.