Твърдят, че намерили Румен Гунински, бащата отрича
Твърдят, че намерили Румен Гунински, бащата отрича / снимка: Sofia Photo Agency

Анонимен сигнал е подаден в МВР за това, че синът на бизнесмена Румен Гуниснки е бил изоставен във вилна зона "Килиите" край София. Пред Дарик бащата на студента - Гунински-старши, категорично отрече това да се е случило и съобщи, че не разполага с такава информация. 

В момента криминалният контингент нарочно е активизиран от определени хора, за да се изпробва реакцията на новото ръководство на МВР, смята министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той допълни, че сигналът, подаден в полицията за това, че Гунински е намерен, е фалшив и че тепърва ще се установява самоличността на човека, подал сигнала.

Цветан Цветанов заяви, че в сряда ще представи на премиера примерния вариант за законодателни инициативи в Наказателния кодекс във връзка с наказанията за отвличанията. "След като го обсъдим с него, ще станат ясни текстовете, които ще бъдат коригирани в НК и НПК", допълни вътрешният министър. Цветанов обясни, че има правен анализ на възможностите за закон за отвличанията, за да се реализира концепцията за наказанията за отвличане. След като е направен анализът, се е преценило, че е по-удачно да се направят промени в НК.

22-годишният баскетболист Румен Гунински беше отвлечен на 19 октомври около 20.00 часа в района на Зимния дворец в "Студентски град".