Загинал е 70-годишният водач на рейса и двама пътници от Сливен и Ямбол
Тежка катастрофа между тир и пътнически бус "Ивеко", със сливенска регистрация, е станала малко преди 6:00 часа тази сутрин край Лесово, съобщи МВР.

БГНЕС

По информация на NOVA трима души са загинали, а 16 са ранени при катастрофата. 

По информация на Dariknews тримата загинали са мъже - двама от Сливен, а третият от Ямбол. Сред загиналите е и 70-годишният водач на микробуса, а другите две жертви са пътници, седяли отпред до него.

Хората, пътували в буса, са от Сливен и Ямбол. Отивали на петъчния пазар в Одрин.

Бусът е собственост на малка семейна транспортна фирма от Сливен, но е бил отдаден под наем на загиналия шофьор.
Той правел редовни рейсове до Турция с пътници от Сливен и Ямбол.

„Недостатъчният контрол на водача на микробуса, който е и един от загиналите е довел до пътния инцидент“, каза на брифинг ст. инспектор Николай Крушарски от отдел "Пътна полиция".

Към мястото на инцидента незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и ЦСМП от Ямбол, Сливен и Хасково. 

БГНЕС


Камионът с украинска регистрация бил спрял на пътя, когато в него се ударил бусът.

БГНЕС


При удара умират шофьорът на буса и двама от пътниците. Пострадалите са откарани в болница в Ямбол, където пристигна и здравният министър Костадин Ангелов.

Той обясни, че жертвите са на 59, 53 и 70 г. Петима от ранените са освободени за домашно лечение. Ангелов обясни, че се създава организация за вдигане на санитарна авиация.

БГНЕС


„До час на летище Безмер ще кацне военен самолет „Спартан“, с който ще бъдат транспортирани две жени, пострадали в тежката катастрофа на пътя Елхово-Лесово. По време на полета за пациентите ще се грижи екип на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

В момента двете жени са хоспитализирани в реанимацията на МБАЛ-Ямбол“. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред медии в Ямбол. 

"В МБАЛ „Св. Пантелеймон“ са транспортирани 16 души, от които 11 (9 жени и 2 мъже), са хоспитализирани в лечебното заведение. От тях 3-ма са настанени в отделението по хирургия, 5-ма в ортопедия, а 3-ма са приети в отделение по анестезиология и интензивно лечение.

Министерство на здравеопазването

При необходимост, има осигурена от Регионалния център по трансфузионна хематология в Стара Загора кръв", посочи още здравният министър. 

На двама души, пострадали при катастрофата, е оказана лекарска помощ в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен, съобщиха от лечебното заведение.

Мъж е бил с травма на главата, а жена - със счупена ръка. Не се е наложила хоспитализация и за двата случая.

Версиите на разследващите са от техническа неизправност до заспал шофьор. Разчита се и на показанията на пътниците. Според първоначалните данни, има измерен около 30 метра спирачен път. 

Шофьорът на тира не е пострадал и вероятно ще бъде задържан. 

Движението в района на катастрофата е ограничено в двете посоки. Екипи на „Пътна полиция“ са на място и регулират трафика. 

Военният самолет „Спартан“ кацна на летище Безмер, за да транспортира до София двете жени, които бяха настанени в реанимацията на МБАЛ-Ямбол, съобщиха от здравното министерство.

Министерство на здравеопазването

Министерство на здравеопазването

На място на летището проф. Костадин Ангелов, реанимационните и травматологичните екипи на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и болницата в Ямбол извършиха актуална оценка на състоянието на пациентките и прецениха, че е необходима допълнителна стабилизация със специализирана апаратура, медицински изделия и консумативи, каквито бяха докарани със самолета.

Министерство на здравеопазването

Така до минимум ще бъде сведен рискът за двете жени по време на полета. Веднага след стабилизирането им военните пилоти и екипите на „Пирогов“ ще транспортират пациентките до София.