/ БГНЕС
Интензивен е трафикът по някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния за товарни автомобили, съобщават на сайта си от Главна дирекция "Гранична полиция". Информацията е към 06:00 часа тази сутрин.

Трафикът е интензивен на ГКПП "Видин", ГКПП "Дуранкулак" , ГКПП "Кардам" ГКПП "Оряхово" и ГКПП "Никопол" за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 до 20:00 часа.

Интензивен трафик по граничните пунктове с Румъния

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Граничните проверки на ГКПП "Калотина" се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. На пункта се извършват строително-монтажни дейности за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За да избегнат интензивния трафик, съветваме пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП "Брегово", ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Стрезимировци", ГКПП "Олтоманци".

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Гражданите, които пътуват към и от Гърция, могат да използват за преминаване освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония, както и на границата с Турция, трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Таня Тодорова, БТА