Тошко Йорданов
Тошко Йорданов / БТА
Народното събрание дебатира и гласува оттеглянето на номинирания от "Има такъв народ" премиер Пламен Николов и предложеното правителство. 

"Христо Иванов си позволи да лицемерничи за пореден път. Просто в този парламент ми се повръща от лицемери. Ще обясня защо. Ние ви известихме, че ще подкрепим комисията за "Буджака" още в периода на мирните ни преговори. Попитахме ви има ли проблем и вие казахте, че няма. На преговорите, които след това водихме, лицемерието продължи", категоричен е председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Не ни търсете на разговори. Имате ГЕРБ, ДПС, БСП – може да направите кабинет. Всеки, който твърди, че имаме нещо общо с ДПС, е хубаво да отиде на психиатър", с тези думи се обърна той към "Демократична България".

Парламентът ще гласува оттеглянето на предложеното от ИТН правителство

По думите му от ИТН ще подкрепят създаването на тази комисия по начина, по който са подкрепили и комисията за "Росенец". "Това е елементарно, ясно и логично. Ще подкрепим и всяка комисия, която "четиримата зелени" в тази зала ще предложат за всяко друго извращение с българската природа", допълни Йорданов.

"Г-н Христо Иванов в нашата парламентарна стая заяви пред 5 човека, че той трябва да одобри който и да кандидат за министър-председател, членовете на МС и всяко едно бъдещо назначение по контролни органи. Иначе губим подкрепата. Ако това не е кадруване, аз съм висок баскетболист. Мая Манолова заяви пред мен и Виктория Василева: "Обещайте му нещо на Христо Иванов и после не го изпълнявайте”. Готов съм да отида на детектор на лъжата, за да потвърдя думите на тези двама лицемери", подчерта председателят на ИТН.

Мая Манолова: Стига излъчване на премиери от телевизионни кастинги

Според него "ДПС и ДБ си мерят олигарсите" и допълни, че от ИТН имат достатъчно известен лидер, който няма къща на "Буджака". "За партията е "еднакво гадно дали ще заменят Доган и Пеевски с Иво Прокопиев", каза още Йорданов.