49 500 зрелостници ще се явят на матури
"49 500 зрелостници ще се явят на държавни зрелостни изпити по български език и литература и втори държавен зрелостен изпит и тяхното притеснение е здравословно.

Как ще се обучават учениците до края на месец май

По заявленията се вижда, че отново физика и математика са най-малко предпочитаните предмети", това каза в "Неделята на NOVA" зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и очерта като тенденция избиране като втори изпит такъв за придобиване на професионална квалификация.

Тя заяви още, че образователната система се е справила отлично с онлайн обучението, благодарение на учителите. За нея не би трябвало да има никакво притеснение от външното оценяване при учениците от десети клас.

От МОН предлагат присъствено да се обучават по пет випуска

За същия изпит при седмокласниците Михайлова сподели, че няма да има отпаднал материал, подготовката е важна и тя е убедена, че учениците ще се справят. Според нея, няма да има и удължаване на учебната година.

"От 10 май ще има пет випуска в училищата. Ние искаме всички да са в клас, но трябва да се следят стойностите на заболяемостта и да се взимат съответните решения", каза още зам.-министърът на образованието.
nova.bg