Танева: МЗХ и горските предприятия са давали коли на различни служби
Танева: МЗХ и горските предприятия са давали коли на различни служби / БГНЕС, архив

Министерството на земеделието и храните и държавните горски предприятия са предоставили автомобили на различни държавни служби, които нямат тези възможности, а имат необходимост.

НСО получили като подарък джиповете, купени от горски стопанства

Това заяви пред медиите министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева, цитирана от БГНЕС, по повод дадените за ползване автомобили на горските предприятия на НСО.

Танева уточни, че са дадени четири автомобила на дирекцията за пожарна безопасност, на МВР за охрана и на НСО по тяхно искане. Според нея това не е първият случай, нито е единствен.

Борисов пътувал в провинцията с автомобили на горските, сега връща колите

Националната служба за охрана (НСО) е ползвала превозни средства на горски предприятия, за да се предвижва Бойко Борисов в качеството си на министър-председател по време на пътувания в провинцията. Премиерът в оставка е помолил началника на НСО да върне на държавните горски предприятия превозните средства, предоставени на службата.

Борисов: Искате да ме изкарате като пушечно месо в небронирана кола, ще се возя в Лада Нива

Премиерът в оставка коментира темата, след като върна на президента Росен Плевнелиев проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание.

Той си спомни, че е возил с тези коли бившият вече премиер на Великобритания Дейвид Камерън и настоящия унгарски министър-председател Виктор Орбан до границата с Турция и по думите му това е довело до ползи за страна ни. Борисов се зарече, че следващия път, когато стане премиер, ще се вози в бронирана "Лада Нива".

"Обещавам, когато следващия път стана премиер, ще поръчам в Русия една "Лада Нива" да бронират, защото имам няколко смъртни присъди от международни босове, които съм залавял и екстрадирал. Вие искате да ме изкарате като пушечно месо в небронирана кола. Добре, ще поема и този риск за себе си. Ще се возя на бронирана "Лада Нива", обещавам. Ще говоря с президента Путин, няма да ми откаже да ми бронират и ще караме нея, за да сте доволни и да бъдем унизени както трябва", каза пред журналисти Борисов.