Борисов пътувал в провинцията с автомобили на горските, сега връща колите
Борисов пътувал в провинцията с автомобили на горските, сега връща колите / БГНЕС, архив

Националната служба за охрана (НСО) е ползвала превозни средства на горски предприятия, за да се предвижва Бойко Борисов в качеството си на министър-председател по време на пътувания в провинцията.

НСО получили като подарък джиповете, купени от горски стопанства

Това става ясно от прессъобщение на правителствената пресслужба, в което се заявява, че премиерът в оставка е поискал НСО да върне на държавните горски предприятия превозните средства, предоставени на службата.

Борисов разговаря с началника на Националната служба за охрана ген. Ангел Антонов и поиска на държавните горски предприятия да бъдат върнати превозните средства, които са били предоставени на службата.

Темата премиерът в оставка коментира и след като върна на президента Росен Плевнелиев проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание. "Имам няколко смъртни присъди от международни терористи, които съм залавял и екстрадирал. Ако искате, аз да съм пушено месо, ме оставете в незащитени коли да се возя", заяви Борисов на излизане от президентството.

"Ще се возя в "Лада Нива", ще говоря с президента Путин, за да се возя в небронирана кола и да сте доволни", каза Борисов.

Горски предприятия купуват скъпи джипове за ловен туризъм

За охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата.

Автомобилите са използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове, посочват от Министерския съвет.