Състоянието на Багата остава без промяна
Състоянието на Багата остава без промяна / снимка: БГНЕС, архив

Няма промяна в състоянието на Благой Иванов - Багата, който продължава да е на апаратно дишане, заради дихателната недостатъчност. Той е подложен и на ежедневна хемодиализа, поради бъбречната недостатъчност в централна реанимация на „Пирогов".

Популярният спортист беше приет преди месец, с рана от нож в областта на гърдите. Оттогава лекарите се борят за живота му.

На 26 февруари Благой Иванов беше намушкан с нож при скандал в столично заведение. При мелето леко пострадаха приятелите на спортиста Станой Тодоров и Момчил Кондов, познати на полицията заради побой, кражба и хулиганство. След сбиването нападателите се изнесли от дискотеката необезпокоявани.

На спортиста беше направена животоспасяваща операция, която продължи шест часа. За нападението бе задържан 23-годишният Даниел Стефанов-Дъмпел, който съдът остави в ареста.

25-годишният Благой Иванов е ММА боец и състезател по самбо. Той стана популярен през 2008 г., когато победи на световното първенство по бойно самбо най-добрия тогава - руснака Фьодор Емеляненко и спечели световната титла. В ММА боевете няма загуба, след като от седем мача е печелил шест, а един е завършил без победител.