/ БГНЕС
Неуспешен старт на делото срещу Петър Москов
96981
Неуспешен старт на делото срещу Петър Москов
  • Неуспешен старт на делото срещу Петър Москов
Бившият здравен министър Петър Москов влезе в съдебна зала. Делото, свързано с ваксините, обаче не успя да тръгне по няколко причини - една, от които - самоотвод на съдебен заседател.

Самият Москов изрази надежда в хода на делото да стане ясно "кой е играл ролята на изтривалка на разбойническите групи, които плашели обществото с неверни данни".

Москов: Не разбирам къде е моето финансово прегрешение
 

БГНЕС


Бившият министър на здравеопазването получи обвинения за престъпления по служба и безстопанственост заради бартер с ваксини със съседна Турция, осъществен през 2015 г.

Още преди да вземе участие в заседанието на спецсъда бившият министър Петър Москов заяви, че и до този момент не съжалява за извършения от него бартер с ваксини.
 

БГНЕС


Внесоха в съда обвинителен акт срещу Москов

"Надявам се в хода на делото ясно ще стане кой пък играеше ролята на изтривалка на разбойническите групи, които се опитваха всячески да плашат обществото с неверни данни. По никакъв начин не бих променил същността на действията си. Цялата тази гадост, която българските родители на ,малки деца бяха принудени да изслушат, и вероятно и да преживят, сега вече и от поддръжниците й престава да бъде разказ. Сега вече разказът е затова дали държавата е ощетена с нещо. Ощетението изглежда като това, че Министерството на здравеопазването е внесло ДДС в републиканския бюджет", обясни бившият здравен министър.
 

БГНЕС


Повдигнаха обвинение на заместник на Москов

Съдът обаче установи пречки за даване ход на делото. Според защитата материалите по него са 95 тома и времето за подготовка не е било достатъчно. В свое писмо до спецсъда пък от финансовото министерство обявиха, че нямат претенции срещу подсъдимите.

Следващото заседание по делото бе насрочено за 18 юни.
БТА