/ NOVA
В навечерието на Коледа говори председателят на Народно събрание Цвета Караянчева. За най-трудния момент дотук, голямата й любов, децата и внуците. В неделя очаквайте Цвета Караянчева в най-откровения си разговор пред Мариян Станков-Мон Дьо.
 
В празничната атмосфера на дома си, Славена Вътова посреща Ива Софиянска-Божкова. Без короната на Мис …, Славена ще изненада с желанието да се посвети на  децата и домакинството. Определя себе си като човек, роден под щастлива звезда, но за първи път разказва и за тъмните облаци, надвиснали над нея преди година.
 
В рубриката „Да хванеш гората“ Галя Щърбева отново се връща в къщата на английското семейство на Кевин и Тина Брасингтън, за да ни покаже тяхната празнична маса, съобразена с традициите, научени в България. Двамата адвокати от лондонското сити, които се преместиха в самоковското село Алино, сами произвеждат храната за трапезата си.
 
В неделя Мария Йотова разказва историята на един мъж, чакал 20 години промяната на живота си. В „Къси разкази“ ще видим Георги, който от успешен търговец се превръща в свещеник. В очакване на първата си Коледа като свещенослужител е не само той, но и съпругата му – успешна адвокатка, която вече има нови задължения. 
 
Следва още една история за чудото. Разказва я репортерът Христиания Червенкова от отделението по спешна хирургия в „Пирогов“.
 
За семейните традиции и българската вяра, гости на Мира Иванова в предколедното издание на „Събуди се“ са певицата Николина Чакардъкова и леокатлетката Тереза Маринова.
 
Скайп семейства – новият феномен изследва репортерът Ева Костова. Според Уницеф, всяко четвърто дете у нас е с родител, работещ в чужбина. Най-сериозна е ситуацията в северозападна България, където 43,8% от децата са деца на икономически емигранти.
 
В събота ще видим първото телевизионно интервю на мъжа, който влезе въоръжен в президентската приемна преди месец, а в неделя Краси Боев ще погледне към Коледа през решетките на Сливенския затвор и през очите на неговите обитатели.
 
И още: Мерки за сигурност по празниците. Репортерите на NOVA с преки включвания от трите магистрали в съботното утро, когато се очакват десетки хиляди коли да тръгнат на път. Потребителски съвети – за какво да внимаваме, когато пазаруваме.
 
Гледайте “Събуди се“ на 22 и 23 декември с водещ Мира Иванова от 8:00 часа по NOVA.