каза кметът на София Йорданка Фандъкова
каза кметът на София Йорданка Фандъкова / БГНЕС
Столичният кмет Йорданка Фандъкова публикува в социалната мрежа идеите си за града. Тя формулира три основни задачи, по които ще работи през следващ мандат. Ето какво написа Фандъкова в профила си като основни приоритети във визията й за развитието на столицата:

"Първо – активна и целенасочена работа в кварталите – малките улици, паркирането и междублоковите пространства;
 Второ – развитие на София като зелен и чист град – зеленият ринг, който свързва кварталите и големите паркове, 8 нови парка, зелените коридори и засаждане на зелен пояс около София. За повишаване на качеството на въздуха - да завършим големите проекти за намаляване на замърсяването от битовото отопление и от транспорта.

Трето – дигитализация и активно използване на технологиите в работата на общината – за повече публичност, за повече контрол и за улесняване на бизнеса и гражданите.
Разбира се, стратегическият проект остава метрото. Строителството на метрото трябва да продължи, то не трябва да спира. Заедно със завършване на вътрешните рингове и
околовръстния път, които ще облекчат трафика, обяви Фандъкова.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще се кандидатира за трети мандат

"Благодаря за голямото доверие и подкрепата, които съм получавала и получавам от Вас за решението си! София е моят град, тук съм израснала от 13-годишна, тук съм учила, тук съм родила детето си и работя за града си.

Днес София е динамичен град, който се променя и развива, който дава възможности. Наложихме скорост на промяна, която изглежда естествена, но тя не е. Тя е резултат от много работа. Вярвам, че на София й трябва работа за София!", обърна се към софиянци още настоящият кмет на столицата.