/ iStock/Getty Images
Бизнесът представи онлайн резервационна система „Преоткрий България”, в която всички хотели и ресторанти ще могат да публикуват своите оферти за лятна ваканция, резервации за ресторанти, платформата стартира в началото на юни. Това съобщиха на брифинг представители на големи вериги магазини у нас.

Платформата е насочена към потребителите, обясни министърът на икономиката Емил Караниколов.

Георги Пирински от „Метро България” съобщи, че и много други компании участват в тази коалиция в полза на българското общество. Целта е да направим сигурен продукт за българския потребител на услуга, както и за чужденците впоследствие. Ние трябва да представим пакета така на нашите клиенти, които изберат платформата, резервирайки нощувка и вечеря, да избират да отидат на сигурно място от гледна точка на чистота, хигиена, гарантиране на социалната дистанция.

Втора точка от тази програма е да върнем българските храни в менютата на ресторантите, задължително условие се явява за хотели и ресторанти да предлагат български храни и ястия, произведени от продукти, предоставени от български предприятия и фермери, включително малки фермери.

Трето, партньорите – широка група от международни и български компании от бизнеса, които застават зад тази кампания, ще вложат средства, с които ние да финансираме първоначалното зареждане на бизнеса да стартира, добави Пирински.

Очаквайте подробности!
БГНЕС