Спортното министерство отпуска 1,3 млн. лева за ремонт на басейна в Кърджали
Спортното министерство отпуска 1,3 млн. лева за ремонт на басейна в Кърджали / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Кърджалийският закрит плувен басейн е сред обектите, които ще бъдат финансирани от Министерството на младежта и спорта по публично-инвестиционната програма „Растеж и устойчиво развитие”. Прогнозната стойност за ремонта му е 1 333 333 лева без ДДС. Съоръжението не работи повече от 15 години, като причината за това е, че общината не може да задели средства за необходимия ремонт.

Офертите на кандидастващите фирми за реализиране на строително монтажните дейности ще бъдат отворени на 8 май т.г. В предвид установените срокове се очаква същинската дейност по реализиране на дейностите по обектите да започне най-рано през юни тази година. Според заложените параметри в обявената открита процедура ремонта на закритият плувен басейн в Кърджали трябва да бъде извършен в срок от пет месеца.

Строително монтажните дейности  за възстановяването му са заложени в една от 14-те обособени позиции на откритата процедура по Закона за обществените поръчки обявена от Министерството на младежта и спорта. Тя е за част от обектите, включени в Програмата на Министерство на младежта и спорта „Многофункционални спортни площадки в общинските центрове и покрити плувни басейни в тях” в изпълнение на проекти и програми за целите на Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие”.

Други обекти, които ще бъдат финансирани от инвестиционната програма чрез Министерството на младежта и спорта в Кърджалийска област са минифутболни игрища в селата Великденче, Мишевско и Ридино, община Джебел, ремонт на съблекалня и стадион в Кирково, стадион в с.Бенковски, община Кирково, ремонт на съществуващи спортни площадки в селата  Поточница, Аврен, Подрумче, Гулийка и Токачка, община Крумовград и  ремонт на съществуващи спортни площадки към СОУ „Васил Левски” също в Крумовград.

Новини от Кърджали