Спортният шеф Петър Божилов убит след спор, няма свидетели
Спортният шеф Петър Божилов убит след спор, няма свидетели / netinfo
Спортният шеф Петър Божилов убит след спор, без свидетели
59763
Спортният шеф Петър Божилов убит след спор, без свидетели
  • Спортният шеф Петър Божилов убит след спор, без свидетели

Няма свидетели на стрелбата, при която взаимно се застреляха изпълнителният директор на Националната спортна база Петър Божилов и 71-годишен мъж. Това каза във връзка с инцидента край софийското село Железница директорът на столичната полиция Валери Йорданов.

По думите муq и двамата загинали са стреляли със законно притежавани пистолети. По-възрастният мъж обаче не е имал разрешение за лов, нито е бил член на ловната дружина.

Йорданов коментира, че е малко вероятно кавгата, която е станала причина за стрелбата между двамата, да е свързана с бизнеса на спортния шеф, тъй като двамата не са се познавали.

Около 16,30 ч. в неделя 71-годишният мъж, който има вила край софийското село Железница, минавал в района на ловната дружина. В това време мъжете вече са били застанали на разстояние един от друг, дебнейки дивеча. Първоначално възрастният човек влязъл в спор с един от ловджиите и предизвикал първата кавга, обясни шефът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Минути след спора възрастният мъж се отправил по пътеката - в посоката, където по това време стоял 48-годишният Петър Божилов. "Изстрелите, които са и от двете страни са от законно притежаваните им пистолети".

Телата на двамата мъже са намерени на 20 метра един от друг.

Във връзка с въпроса дали в скандала, станал причина за стрелбата, са намесени бизнес интереси, Йорданов коментира: "Едва ли, няма данни да са имали пререкания двамата или да са се познавали, или да са водили някакви спорове".

След инцидента са назначени експертизи, които да установят кой от двамата мъже е стрелял пръв. Резултатите от аутопсията на телата ще покажат дали някой от двамата е бил употребил алкохол.