Според сините Доган им обявява война
Според сините Доган им обявява война / cнимкa: Sofia Photo Agency
Коментар на Емануил Йорданов
19150
Коментар на Емануил Йорданов
  • Коментар на Емануил Йорданов

Ахмед Доган обяви война на „Синята коалиция”. Такова мнение изразиха представители на ДСБ и СДС по повод както на твърденията на Христо Бисеров, че Иван Костов и Бойко Борисов може да са управлявали подземния свят у нас, така и на фалшивата подписка за регистрацията на синята партия, която вървяла в няколко града на страната.

 

Според десните срещу тях се води координирана политическа атака. Те припомниха, че Христо Бисеров е бил част от управлението на ОДС.

 

Вътрешният министър в правителството на Иван Костов, който заемаше поста от 1999 до 2001 г. Емануил Йорданов каза пред Дарик, че докато е оглавявал ведомството до него не е достигала информация за Сретен Йосич. По думите му „това е лесно обяснимо – българското министерство на вътрешните работи се занимава с престъпления, извършени на територията на България. Един човек, който има престъпна дейност в чужбина, би могъл да се сблъска с нашите служби едва тогава, когато има подадено искане за екстрадиция или европейска заповед за арест”. „Днес чета, че той бил влизал с документи с други имена. Не мисля, че това е сериозен упрек, защото един добре фалшифициран документ не може да се засече”, каза още Йорданов.

 

И уточни, че Йосич „може да е интересен на МВР ако извърши престъпление на територията на страната, а данни за такова нещо мисля и досега няма”. „Всичко това е доста пропаганден шум, който лесно може да се обясни с наближаващите избори”, коментира още бившия вътрешен министър.