Спецсъдът заседава срещу Гриша Ганчев, сина му и още 8 души
Спецсъдът заседава срещу Гриша Ганчев, сина му и още 8 души / БГНЕС, архив

Специализираният съд ще гледа делото срещу Гриша Ганчев и още 9 души за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

Останалите подсъдими в групата са синът на Ганчев - Данаил, Емилия Станоева, Ивайло Талев, Камелия Мирчева, Милко Димитров, Милко Талев, Тодор Симеонов, Ичко Лозев и Красимира Гроцева. Делото влезе в съда от втория път, тъй като веднъж беше върнато на спецобвинители за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

На Гриша Ганчев са повдигнати три обвинения - като ръководител на престъпна група, както и за това, че при условията на продължавано престъпление, в съучастие като подбудител, умишлено склонил Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров да избегнат плащането на данъчни задължения на "Литекс Комерс" АД от 711 580,56 лева.

Според обвинението в престъпната схема за извършване на данъчни престъпления Гриша Ганчев е действал като подбудител, Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров - като извършители, а останалите от групата, сред които и трима бизнесмени - като помагачи.

Източник: БГНЕС