Служители на затвори и арести преминаха обучения за парамедици
Служители на затвори и арести преминаха обучения за парамедици / Sofia Photo Agency, архив

В рамките на проект "Да спасиш живот" служители на затворите и арестите преминаха обучение по програма за част от професията "парамедик" и по програма "Работа с наркозависими". Това съобщиха изпълнителите на проекта от агенцията за публични комуникации и обучения "Анкор А Дженте" и Синдиката на служителите на затворите в България.

Жени, лишени от свобода в Сливенския затвор, също са преминали обучение по програма за тъкачки на ръчен текстил в рамките на проекта. Целта е да се получи квалификация и успешно реинтегриране в обществото.

Общо 124 служители на затворите и следствените арести са се обучавали за част от професията "парамедик", а за работа с наркозависими - 24 служители. 20 жени от Сливенския затвор са преминали през програмата за изработка на ръчни текстилни продукти.

"Запълнихме една празнина. Служителите преминаха през обучение, което досега нямаше откъде да получат и никой не обръщаше внимание на тези хора, а работата им е изключително тежка и натоварена", коментира председателят на Синдиката на служителите в затворите в България Иван Петров.

По думите му преминалите обучението служители са много доволни и се надяват този програмите да продължат.