Обилни снеговалежи и навявания затвориха много пътища в цялата страна, за да бъдат почистени. В някои части на страната бяха въведени ограничения. На магистрала Тракия” имаше и катастрофа, при която пострадаха петима души, посочва NOVA.

Петима души пострадаха при инцидент на АМ “Тракия“
 
На прохода Петрохан” се образува снежна покривка от над 20 см. Пътят беше почистен, опесъчен и проходим при зимни условия.

АПИ: Затварят се някои пътища в страната поради снегонавявания
 
От неделя сутрин има ограничение за тежкотоварни автомобили над 12 тона на пътя Видин Монтана в посока към Монтана. Там пътят бе затворен.
 
Затворени за товарни автомобили над 12 тона са проходите „Троянски”, „Котленски”, „Петрохан”, „Шипка”, „Предел”,” Рожен” и „Печинско”.
 
Времето в понеделник: валежите спират
 
Обилният снеговалеж и ниските температури затрудниха движението в Смолянско.

През нощта имаше закъсали коли по пътя от Смолян към прохода „Превала”. Оказа се обаче, че младежи решили да изпробват шофьорските си умения при сняг. Снегопочистващите екипи са били на терен през цялата нощ и нямаше затворени пътища в областта.
 
Няколко села обаче останаха без ток, но електричеството вече е възстановено. Много са падналите от тежкия мокър сняг дървета.

Въведени са ограничения за движение в Смолянско
 
В Шуменско, заради снегонавявания и силен вятър, бяха затворени някои пътища.
 
Движението бе затруднено в общините Нови Пазар, Никола Козлево и Каспичан - Златна Нива.
 
От Агенция „Пътни инфраструктури” припомнят на шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание и да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия.
nova.bg