/ ВМА
Екипът на Военномедицинска академия, който се завърна след 4-месечна мисия в Мали, бе награден за успешно изпълнените задачи, съобщиха от лечебното заведение.
 

ВМА Мали
ВМА


Българските военнослужещи, участващи в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали, изпълняват поставените им задачи, като проявяват висок професионализъм, отговорност и издръжливост.

Медици от ВМА заминават на мисия в Мали (СНИМКИ)

Лейтенант д-р Диляра Маринова и нейният екип бяха отличени от името на министъра на отбраната и на командира на Съвместното командване на силите.
 

ВМА Мали
ВМА

Поздравления за успешно изпълнената мисия – изключително важна и то в една тежка ситуация. "Поздравявам целия екип за отдадеността в работата. Благодаря ви за службата", заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.
 

ВМА Мали
ВМА

"Беше трудно, особено в началото, тъй като и четиримата бяхме за първи път в Мали. Мотивацията обаче беше голяма и се надявам, че сме оправдали очакванията към нас. Няма как да не сме горди от уважението, което се усеща там към Българската армия и българската медицина. Това уважение е към всеки екип на ВМА до момента", коментира лейтенант д-р Диляра Маринова.

Лидерът на военната хунта в Мали благодари на Путин за подкрепата
 

ВМА Мали
ВМА

"Командирът е командир, когато може да увлече своите подчинени за успешното изпълнение на дадена задача. От него не се очаква да прави всичко сам. Нашата работа е екипна и един човек е нищо без своя екип. Екипът е всичко", коментира още началникът на ВМА.
ВМА