Рано е да изпращаме още зимата. Доказателството ще усетим още в нощта в сряда срещу четвъртък когато на места ще завали сняг. Това става ясно от прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето ще започне да се разваля още през нощта срещу сряда, когато облачността ще се увеличи и в средата на седмицата ще бъде облачно. От запад ще започнат валежи от дъжд, които постепенно ще обхванат цялата страна. В сряда все още ще е с високи температури, но през деня вятърът ще се ориентира от северозапад, през нощта срещу четвъртък и ще се усили, а с него бързо ще застудява.

С понижението на температурите в нощните часове във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В четвъртък в Западна България валежите ще спрат, а в Източна ще продължат през целия ден; там има повишена вероятност да са значителни по количество.

Времето през март: От минус 10 до 25 градуса

Иначе днес - понеделник, през нощта ще е предимно ясно, в повечето райони - тихо. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°, Атмосферното налягане бързо ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Във вторник ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб южен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°, по-ниски в крайните източни райони, в София - около 16°.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.
НИМХ