Най-ниските температури през март у нас ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а най-високите - между 20 и 25 градуса. 

Тази година през март се очаква средната месечна температура в страната да бъде около и над нормата, която в Северна България и по високите полета е между 5 и 7 градуса, по Черноморието и в Южна България - между 6 и 9 градуса, а в планините - между минус 8 и минус 2 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която в равнините е между 40 и 60 литра на квадратен метър, в планините - между 50 и 90 литра на квадратен метър.

Валежи от дъжд и сняг ще има в страната през първото десетдневие на март          

През първото десетдневие на март, въпреки относително по-хладното начало, средно, в Западна България температурите ще са около нормите, в Централна и Източна - около и над климатичните норми. През първата половина от десетдневието ще има валежи от дъжд и от сняг, но вероятността да се натрупа и задържа снежна покривка е малка. През втората половина от десетдневието валежите ще намалеят, а температурите слабо ще се повишат

И през второто, и третото десетдневие на март ще има валежи, но температурите ще се повишат

През второто и третото десетдневие на март динамиката на атмосферните процеси в България ще се задържи повишена. Ще има чести валежи, отново ще има и дъжд, и сняг.

В началото на второто и през първата половина на третото десетдневие на месеца температурите ще бъдат около и по-високи от средните. През останалата част от периода ще са близки до обичайните, информира синоптикът от НИМХ Марияна Попова.  
Димитрина Ветова/БТА, НИМХ