Билбордът на полицейския синдикат на столичната улица Евлоги и Христо Георгиеви, който бе премахнат
Билбордът на полицейския синдикат на столичната улица Евлоги и Христо Георгиеви, който бе премахнат / БГНЕС
Синдикатите в МВР са категорични, че полицейските протести не са заради европредседателството, а въпреки него. Пред NOVA Илия Кузманов от профсъюза напомни, че служителите на реда протестират от средата на миналата година.
 
Полицаите продължават да недоволстват, свалиха техен протестен билборд

Кузманов посочи, че протести на полицаи има и в други европейски страни и те няма да са новост за делегатите, които ще посетят страната ни. Но причините за протеста ще са новост за тях, каза Кузманов. Недоволството е породено от условията на труд и възнагражденията. Изоставането в заплатите на служителите на МВР за последните девет години е повече от три пъти, пресмятат синдикатите и дават пример, че сега един служител започва с 680 лв. при минимална заплата от 510 лв. 
 
Правителството направило необходимото за полицаите, убеден е вътрешният министър

По повод свалянето на протестния билборд на синдиката, Кузманов смята, че причините са автоцензура и страх от страна на собственика на съоръжението. Билбордът беше информативен, не агресивен, каза синдикалистът. От фирмата, стопанисваща билборда, обясниха, че са били подведени по отношение на съдържанието и смятали, че ще бъде рекламирано събитие, а се оказало послание. Премахнали го заради нарушение на договора.
 
"Метрополис": Свалихме билборда на полицейския синдикат, защото бяхме подведени

Кузманов посочи, че профсъюзът има договор за ползване на билбордове около НДК и няма да ревизира решението си да ги използва.
 
Борисов се възмути от свалянето на протестния билборд на полицаите

Вчера синдикалната организация в МВР изрази намерение да спре "говоренето" с билбордове и през медиите и настоя за среща с премиера. Днес срещата се състоя.
nova.bg