/ DarikNews.bg
Следващата седмица вероятно ще има Тринстранка за болничните, разкри Пламен Димитров
Представители на бизнеса, синдикатите и държавата обсъдиха на поредна среща в Министерския съвет пакета от мерки за развитие на страната.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров посочи, че е била обсъдена темата за болничните, но основен акцент е бил поставен върху Зелената сделка.

Очаквало се да се види окончателната редакция на текстовете за мерките срещу фалшивите болнични до петък, а следващата седмица вероятно ще се свика Тристранен съвет. От думите му обаче стана ясно, че консенсус кой да плаща първите три дни от болничните няма.

"И към момента министерството на финансите има обструкции, и министерството на труда, към отпадането на плащането на първите три дни от бизнеса и преминаването към осигурителната система", посочи Пламен Димитров.

Той уточни, че имало по-силен акцент върху разговорите за Зелената сделка. 

"Обособихме самостоятелен раздел, който има 7-8 точки и буквално до края на следващата седмицата очакваме министерството на транспорта, на земеделието, на икономиката и още няколко, да дадат допълнителни техни виждания и мерки, които касаят не само привеждането решението на парламента по повод Марица Изток в действие, но и допълнителни мерки, които могат да обосноват позицията на България по повод Зелената сделка. Ние до момента не знаем какво казва България, съгласни ли сме.