Сидеров получил писмо със заплаха за живота си
Сидеров получил писмо със заплаха за живота си / Sofia Photo Agency
Лидерът на „Атака” Волен Сидеров и двама негови заместници са получили писма със заплахи за живота си, съобщи самият Сидеров. Той ще поиска охрана от НСО.

Писмата са с подател „Волф Грау”, което в превод от немски по думите на Сидеров означава „сив вълк”. За адрес е посочен столичният булевард „Витоша” 2, където се намира Съдебната палата. „Смъртта е вече вътре в теб и няма спасение. Остава ти по-малко от месец”, гласял текстът на писмото до лидера на „Атака”.

Други са пък посланията към заместниците му Павел Шопов и Антон Сираков. Сидеров смята да се обърне към НСО с молба за охрана, макар при предишната заплаха за живота си да отказа такава. Ще потърси съдействието и на вътрешния министър, ще сезира и ДАНС. Екип от Пето Районно полицейско управление вече пътувал към централата на партията, където са получени трите писма.

Сидеров отказа да гадае какви са причините за заплахите, но не изключи те да имат общо с искането му за сваляне на депутатския имунитет на лидера на ДПС Ахмед Доган, както и с това, че Павел Чернев ще трябва да обяснява защо е лъжесвидетелствал по делото срещу него след оправдателната присъда за Волен и Капка Сидерови в понеделник.

Нямам намерение да се самоубивам, за да не влизам в грях, категоричен беше още лидерът на „Атака”.

НСО проверява сигнала на лидера на Атака Волен Сидеров за писма със заплаха за живота му, съобщи за Дарик радио началникът на службата Димитър Димитров. Той добави, че НСО е длъжна да осигури охрана на Сидеров, въпреки че при предишната заплаха за живота му, той я отказа.