Сидеров: Действията на прокуратурата срещу Ковачки са закъснели
Сидеров: Действията на прокуратурата срещу Ковачки са закъснели / netinfo

Действията на прокуратурата спрямо олигарха Христо Ковачки са изключително закъснели, заяви лидерът на „АтакаВолен Сидеров в Пловдив, където изнесе публична лекция пред студенти от Европейския колеж по икономика. Той заяви, че срещу Ковачки има дело и отпреди 2 години и половина. Сред слушателите на лекцията на Сидеров бе и бившият премиер Жан Виденов, който преподава в колежа.

Според лидера на „Атака” милионите неплатени данъци, за които е обвинен Христо Ковачки, ще бъдат използвани за купуване на гласове за новата коалиция „Движение напред”.

„Такива олигарси като Ковачки, това са хора, на които им беше подарена голяма част от българските национални активи. Тези ТЕЦ-ове ги купува винаги с помощта на управляващите. По този начин се сдобива с богатство, с което след това купува гласове. Той им дава пари да гласуват за тази партия, за да може след това да се уреди още по-голяма далавера”, заяви още Сидеров.

България се превърна в страна от третия свят заради световната глобализация, в която се гмурна без всякаква съпротива, заяви в лекцията си пред студентите Волен Сидеров. Пред 200 слушатели лидерът на „Атака” посочи алтернатива на този икономически модел – доктрина, която да залага на реална физическа икономика, с покритие между парите и предлаганите за тях стоки и услуги.

Сидеров смята, че България се е спасила от тежка финансова криза благодарение на това, че не е от типичните кредитни държави. Той прогнозира, че последиците от кризата ще се усетят на пролет, когато ще има фалити на фирми, повишаване на безработицата и социално напрежение.

Други новини от Пловдив