/ ThinkStock/Getty Images
Над Централното Средиземноморие се е формирал циклон, който ще се придвижва бавно на изток и ще окаже влияние на времето у нас в сряда и четвъртък, когато първоначално над западните райони, а по-късно и на други места в страната ще има превалявания от дъжд и ще бъде предимно облачно, сочи краткосрочната прогноза за времето, представена в „Дарик Кафе“.
 
В петък и събота вече времето ще бъде малко по-стабилно, с разкъсана облачност, но почти без валежи.
 
В неделя се очакват превалявания в западните райони на страната, както и в планинските части, но температурите през цялата седмица ще са сравнително високи за сезона.

Температури от минус 8 до 20 градуса през ноември

ThinkStock/Getty Images

Следващата седмица след понеделник нов средиземноморски циклон ще окаже сериозно влияние на времето над страната. Ще има повече валежи.
 

И все пак поне до средата на следващата седмица дневните температури ще бъдат над 10 градуса, само в крайните западни и северозападни райони могат да са около 8-9 градуса, но на Изток, особено по Черноморието ще има температури около 15-16 градуса.

ГАЛЕРИЯ: МАГИЯТА НА ЦВЕТОВЕТЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА

ThinkStock/Getty Images

След средата на следващата седмица се очаква температурите да започнат да се понижават, а към края на следващата седмица и в началото на по-следващата (след 20 ноември) е възможно да има сериозно влошаване на времето.
 
За момента не е ясно още кога и дали ще вали сняг скоро, но това със сигурност няма да стане в близките 10 дни, поне не и в равнинните части.

Каква зима ни очаква според дългосрочните прогнози?

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg

ThinkStock/Getty Images