Шоуто на Слави предложи карта на районите за мажоритарен избор
Шоуто на Слави предложи карта на районите за мажоритарен избор / БГНЕС, архив
От Шоуто на Слави внесоха допълнение към предложенията за промени в изборните правила
91803
От Шоуто на Слави внесоха допълнение към предложенията за промени в изборните правила
  • От Шоуто на Слави внесоха допълнение към предложенията за промени в изборните правила

Сценаристите на Шоуто на Слави внесоха допълнение към предложенията за промени в изборните правила. С тях се въвежда районирането при мажоритарен вот.

Тошко Йорданов: Следващите избори трябва да са по новите правила

"231 района за България плюс 9 за чужбина. Районирането беше направено от екип от Математическия факултет на СУ - доц. Митев, проф. Янев, в чужбина - проф. Гаврилов, Стефан Манов. Те работеха с техни колеги математици. Депутатите могат да намерят време за приемането, защото след ваканцията са си на работа", коментира Тошко Хаджитодоров.

"За приемането на избирателния закон, който им е написан, и районирането, което им е направено, дори с поправките, има достатъчно време. Те промениха Избирателния закон два дни преди последните избори. Така че ако искат, могат да работят денонощно. Както на вас, колеги, ви се налага да работите през нощта, така и депутатите спокойно могат да стоят и да работят колкото трябва. Работата на депутатите е да работят за българските граждани", допълни той.

По думите му президентът може да не разпуска Народното събрание на 21-ви и 22-ри, когато влиза в длъжност - не е длъжен. Могат да поработят, да приемат Избирателния закон и да отидат на избори като нормални хора по новите правила - такива, каквито пожела българският народ, посочи още Хаджитодоров.