Шестима тийнейджъри са в тежко състояние след отравяне с алкохол
Шестима тийнейджъри са в тежко състояние след отравяне с алкохол / снимка: sxc.hu
Д-р Красимир Михайлов
61301
Д-р Красимир Михайлов
  • Д-р Красимир Михайлов

Шестима тийнейджъри са приети в благоевградската болница с интоксикация след употреба на алкохол тази сутрин. Едно от момичетата е в много тежко състояние и е настанено в отделението по реанимация, с опасност за живота. Останалите петима пациенти са транспортирани към столичния институт "Пирогов".

В неделя вечерта тийнейджърите са се събрали на домашен купон. 18-годишното момиче, което в момента е в кома, се е прибрало след сбирката към 05.00 часа в понеделник, а късно вечерта същия ден получила силно главоболие. Тази нощ тя е приета в спешното отделение в болницата в Благоевград. Момичето е поставено на командно дишане. Състоянието й е много тежко, заяви за Дарик директорът на благоевградската болница д-р Красимир Михайлов.

Останалите петима младежи са настанени в "Пирогов", допълват от лечебното заведение. Две от момчетата на 16 и 17 години са преминали през Детската противошокова зала и в момента се намират в Детската реанимация. Момиче на 16 години и две пълнолетни момчета пък са настанени в Клиниката по токсикология.

Вероятно се касае за отравяне с домашно произведен метилов алкохол. Пациентите са на средна възраст около 18 години. На въпрос на Дарик дали е вярна информацията, че вместо ракия, младежите са пили течност за чистачки, директорът на благоевградската болницата д-р Красимир Михайлов отговори, че има и такава версия.

Отровените деца са от село Падеш, община Благоевград и всички са от една компания.

Полицията работи по случая. Водят се разпити с роднини и приятели на пострадалите.

Други новини от Благоевград