/ ThinkStock/Getty Images
Нагъл крадец обира серийно възрастни жени посред бял ден в центъра на София. Запис от видеокамера показва как преди седмица на столичната улица „Струмица” мъж напада в гръб 80-годишна жена, събаря я на земята и й отнема ценности. Инцидентът става в центъра на София, в района на вътрешното министерство. Впоследствие се оказва, че крадецът редовно обирал и други жени на улицата.

Инцидентът става на 8 август, малко преди 12.30 ч. на обяд. Запис от видеокамера показва как мъж се приближава зад възрастна жена, напада я в гръб, изблъсква я на земята и й отнема портмонето и верижка от врата. Случайни минувачи се притичват на помощ на жената, но крадецът успява да избяга в неизвестна посока.

След разследване и акция на СДВР крадецът е заловен снощи. Той е от ромски произход и се казва Цветан Петров. Оказало се, че в същия и в предния ден други две възрастни жени отново били обрани в района от мъж с неговото описание.

Петров е криминално проявен с множество регистрации за кражби и грабежи, като е осъждан и за други престъпления против собствеността, съобщи за Дарик говорителят на Софийска районна прокуратура Виолета Желева. След задържането му е повдигнато обвинение за грабеж с употреба на сила. Оказва се обаче, че обвинението не е за грабежа, заснет с охранителна камера, а за идентичен случай от седмица по-рано, на 1-и август. Жертва отново е възрастна жена, която е също е нападната посред бял ден и насилствено са й отнети две верижки.

Разследването срещу Петров все още е в ход и е много вероятно да му бъдат повдигнати и други обвинения. Към момента рецидивистът е задържан за 72 часа. Според прокуратурата обаче той е със завишен обществен риск и ще бъде поискано постоянното му задържане под стража.

В случай, че бъде признат за виновен, законът предвижда Петров да получи между 3 и 10 години лишаване от свобода.