В понеделник ще бъде предимно слънчево. След обяд, главно над Северозападна България, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен, в Дунавската равнина западен вятър. 

Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса, съобщават от НИМХ.

През нощта срещу вторник вятърът от запад-северозапад ще се усили, а от север на юг в много райони от страната ще превали дъжд, в Северна България повече като количество.

слънце дъжд прогноза за времето
iStock/Getty Images

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд на отделни места, главно по северното крайбрежие, ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб западен, след обяд юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 19-25 градуса. Температурата на морската вода е 13-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен, по най-високите върхове на Рила и Пирин силен до бурен запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

слънце дъжд прогноза за времето
iStock/Getty Images

Във вторник ще духа умерен, временно силен северозападен вятър и температурите в Северна България ще се понижат. Все още на места в Южна България и крайните източни райони ще има превалявания, в Родопите - придружени с гръмотевици, но ще са в процес на спиране, а от север и облачността ще се разкъсва и ще намалява.

чадър дъжд пролет
iStock/Getty Images

В сряда денят ще започне със слънце, но още около обяд над западните райони, по-късно и над останалата част от страната, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Северозападният вятър ще отслабне, захлаждането ще обхване и Южна България.
БТА, НИМХ