Сделка за “Градски транспорт” - Пловдив, в петък спира шофьорският бунт?
Сделка за “Градски транспорт” - Пловдив, в петък спира шофьорският бунт? / netinfo

Сделката за приватизацията на 67% от “Градски транспорт” – Пловдив, чиито шофьори отново обявиха гражданско неподчинение, може да бъде подписана още в петък. Това съобщи пред Дарик областният управител Тодор Петков. Той ще огласи новината пред протестиращите утре заедно с кмета Иван Чомаков и управителя на избрания купувач “Транс сити” – Ангел Батаклиев.

Очаквам до края на седмицата новият собственик, който според тръжните условия трябва да погаси всички задължения към персонала в рамките на 4 месеца, да разпише с протестиращите конкретен график за това, заяви областният управител.

Този следобед в Пловдивската общинска агенция за приватизация започнаха преговорите за финализиране на сделката с “Транс сити” и взаимното желание е това да се случи до края на тази седмица, потвърди и Ангел Батаклиев.

Освен за изплащане на дължимите 9 заплати, чийто общ размер възлиза на около 1 млн. лева, шофьорите настояват и за увеличение от 250 на 500 лв. на месечните възнаграждения. Кметът Чомаков е категоричен, че това не може да стане по “софийската схема”, защото е незаконосъобразно Общински съвет да определя заплати в едно търговско дружество.

Бъдещият купувач Батаклиев коментира, че заплатите не могат да останат на това ниво, защото е амбициран “Градски транспорт” да събере най-качествения персонал в бранша. Той подчерта, че разговори за конкретни суми са възможни, след като влезе във владение, спре се изтичането на средства и се направи оценка на резервите на дружеството, което има 3,5 млн. лв. задължения и изпълнителни листове, извадени от кредитори.

Още новини от Пловдив