Протестът в подкрепа на Иван Гешев пред ВСС
Протестът в подкрепа на Иван Гешев пред ВСС / Dariknews.bg
С викове "Гешев, Гешев..." и "Победа" привържениците на Иван Гешев посрещнаха новината за избора му за нов главен прокурор.


ВСС избра Иван Гешев за главен прокурор, на ход е президентът



Участниците в "Марша за законност" останаха през целия ден пред Висшия съдебен съвет, изчаквайки изслушването на Гешев и гласуването на номинацията му за главен прокурор, което продължи повече от 10 часа.
 

Протестът в подкрепа на Иван Гешев пред ВСС
Dariknews.bg


Самият вот и новината за избора му те проследиха в реално време по специални тонколони пред сградата.

Според  поддръжниците му по този начин, с присъствието си са гарантирали законността на избора на новия главен прокурор.

Протестът в подкрепа на Иван Гешев пред ВСС
Dariknews.bg

 

Протестът в подкрепа на Иван Гешев пред ВСС
Dariknews.bg


Въпреки че Гешев бе избран за главен прокурор, протестиращите в негова подкрепа дадоха заявка, че ще го изчакат докрай навън, докато излезе, за да го поздравят.

След пресконференцията за медиите Гешев и Цацаров излязоха заедно от сградата на Висшия съдебен съвет и бяха посрещнати с аплодисменти. Малко след това привържениците започнаха да се разотиват.
 

 

Dariknews.bg

 Първи кадри след женския бой на Орлов мост (ВИДЕО)


Полицията не позволи двата протеста от сутринта - "за" и "против" кандидата за обвинител номер едно, да се проведат на едно и също място и така се стигна до блокирането на "Орлов мост".

Малко преди обяд възловото кръстовище беше окупирано, а движението - спряно, но от противници на Гешев, които са срещу  избора му за главен прокурор. И те останаха до вечерта на кръстовището, като по същото време провеждаха митинг-протест. Той пък се превърна в предизборен, тъй като го поведоха кандидат-кметът на ДБ и други участници в предизборната кампания на партията зад Лозан Панов. Кампанията на ДБ бе прекратена още вчера, за да се трансформира в предизборен митинг-протест на "Орлов мост" с шатрите на политическата формация и камуфлажните палатки на "Боец". Блокадата запуши столицата, трафикът през целия ден беше кошмарен, а хората пътуваха с часове от една до друга точка на града.

Орлов мост
Dariknews.bg


Протест срещу Гешев на Орлов мост запуши София (СНИМКИ)
 

Орлов мост
Dariknews.bg